Ringe Fysioterapi                Lindevej 5A
Telefontid: 8.00 - 10.00       Telefon: 62 62 13 03

Covid19: Besøg klinikken

Hvem er vi

Priser og takster

Holdtræning
Holdbeskrivelser

Praktiske informationer

CrossWALKER

Manuel terapi
SuperSole
Trykbølgebehandling
Chokbølge

Udvidet rygundersøgelse
ULRUS


Persondatapolitik
 >>> Patientsikkerhed
 >>> DDKM Akkreditering
 >>> Akkrediteringsbevis

Forsiden

Holdbeskrivelser

Fælles for alle vores hold:
Der er individuel tilpasning af øvelserne, og at der er tale om mindre hold (maksimalt 10 deltagere).


GLA:D®-hold
Træning til artrose (slidgigt) i knæ og hofter. Træningen består at styrketræning, neuromuskulær træning og funktionstræning.

Der er fokus på at lære kroppen at bevæge sig mest hensigtsmæssigt og styrke muskulaturen. Der trænes i 6 uger á to gange ugentligt.

Udover dette er der to teoretiske oplæg, hvor man lærer mere om artrose og hvordan man selv skal håndtere denne ledsygdom. Målet er at man selv kan varetage træningen efter dette forløb. Hvis man stadig ønsker superviseret træning kan man fortsætte på Fortsætter knæ- og hoftehold.


Fortsætter knæ- og hoftehold (GLA:D)
Træning for tidligere deltagere på GLA:D-hold eller andet knæ- og/eller hofte-hold. Træningen består af cirkeltræning med styrketræning, neuromuskulær træning og funktionstræning med nye øvelser løbende.
Formålet er at vedligeholde den opnåede træningsgevinst eller forbedre den enkeltes funktionsniveau.


Ryghold
Holdet henvender sig til dig, der ønsker at få trænet din ryg. Du har eller har haft smerter eller gener fra nakke, ryg og/eller lænd.

Der lægges vægt på funktionelle øvelser til hele kroppen, for at få den største overførbarhed til de belastninger, du har i din hverdag. Træningen lægger vægt på styrke, stabilitet og bevægelighed.

Der arbejdes med forskellige redskaber; stor og lille bold, elastikker og øvelser på måtte.
På tirsdags- og torsdagsholdet er instruktøren certificeret i GLA:D ryg og træningen indeholder også elementer af dette. Holdene er niveau-delte, således at du kan finde det hold, der passer bedst til dig.

Hvis du er i tvivl, er det en god ide at booke en tid til en forundersøgelse. Så kan vi bedre hjælpe dig med at finde det bedste hold for dig.


Kommunehold
Træning for medarbejdere i Faaborg-Midtfyns kommune. Tilmelding sker gennem din arbejdsplads. Træningen består af konditionstræning, styrketræning, balancetræning, koordinationstræning, hvor vi anvender forskellige redskaber; elastikker, vægte, bolde, m.m.


Neurologisk hold
Træning for neurologiske diagnoser, herunder parkinson, sclerose og gener efter blodprop. Træningen består af konditionstræning, styrketræning, funktionstræning og koordinationstræning.

Der er forskellige niveauer på de forskellige hold og der tages også hensyn til den individuelle deltager.


Gigthold
Træning for forskellige typer gigt, herunder artrose og rheumatoid artrit. Træningen er en blanding af styrketræning, konditionstræning, stabilitetstræning og bevægelighedstræning.

Vi træner både fælles på gulv og individuelt i maskiner. Øvelserne tilpasses den enkelte, så der er plads til forskellige niveauer. Selvom du ikke kan komme ned og op fra gulvet, kan du godt deltage på disse hold.


Parkinson hold
Dette er holdet for dig, der har diagnosen Parkinson. Med denne diagnose er du berettiget til vederlagsfri holdtræning dvs., der er ikke nogen egenbetaling.

Inden deltagelse på holdet må du have en henvisning til vederlagsfri fysioterapi samt undersøges af en fysioterapeut, der vil vejlede dig hvilket hold, der passer bedst til dit funktions-niveau.

Holdtræningen er altid med individuel hensyntagen. Der lægges stor vægt på funktionelle øvelser, så der er så stor overførbarhed til din hverdag som muligt. Der indgår hver gang træning til musik og takt, gang og puls-træning, balance, koordination, bevægelighed og styrke.


Pilates
I pilates stimulerer du muskelbalance, udholdenhed og styrke. Her trænes de dybereliggende ryg, mave og bækkenbundmuskler og der benyttes vejrtrækningsøvelser i forbindelse med bevægelserne.

Specielt arbejdes der med sammenhængen mellem åndedræt og mavemuskler, hvorved rygsøjle og bækken stabiliseres. I pilates træner du hele kroppen igennem.

Pilates er for dig, som ønsker at styrke hele kroppen indefra, særligt mave- og rygmuskulatur. Herudover øges bevægeligheden i alle dine led. Pilates forbedrer din kropsholdning, styrke, smidighed og balance.


Blid træning
Vedligeholdende træning med fokus på styrketræning, konditionstræning og funktionstræning uden høj belastning. Belastningen tilpasses den enkelte.
Der anvendes forskellige redskaber fx bolde, elastikker, håndvægte og kropsvægt. Selvom du ikke kan komme ned og op fra gulvet, kan du godt deltage på disse hold.


Træn din krop
Vedligeholdende træning med fokus på stabilitet, styrke, bevægelighed og funktion.
Der anvendes primært egen kropsvægt og der trænes med forskellige redskaber bl.a. redondobolde. Træningen foregår i roligt tempo og der tages hensyn til den enkelte.


Vedligehold
Vedligeholdende træning for borgere med vederlagsfri diagnoser. Træningen består af konditionstræning, styrketræning, funktionstræning og koordinationstræning.

Der lægges vægt på de funktionelle aktiviteter; gang, at kunne rejse /sætte sig samt forskellige balanceøvelser. Øvelserne tilpasses den enkelte, så der er plads til forskellige niveauer.Telefon: 62 62 13 03

Adresse:
Ringe Fysioterapi
Lindevej 5A
(Indkørsel overfor Netto)
5750 Ringe

Her bor vi - Krak Kort